Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ançüez Soslu Kalkan (İspanya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ançüez Soslu Kalkan (İspanya)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61331
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011
2,613 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg'lık 1 kalkan (temizlenip tek parça halinde bırakılmış)
2 orta boy soğan (içine 4 diş sarımsak sokulmuş)
4 dilim dana nuar (her biri 0,5 cm kalınlığında)
1 çorba kaşığı un
1250 gr (5 su bardağı) et suyu
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı un
1+1/2 su bardağı balık suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
125 gr ançüez
2 çorba kaşığı krema
4 limon dilimi (ortadan ikiye kesilmiş)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Soğanı, 4 dilim eti ve baharat torbasını büyük bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika, etler suyunu bırakana kadar pişiriniz.
Bir delikli kepçeyle soğanları, et dilimlerini ve baharat torbasını çıkarıp, soğanları ve baharat torbasını atarak et dilimlerini bir kenara koyunuz.
Tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu tenceredeki suya ekleyerek tencereyi yeniden ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız. Yavaş yavaş et suyunu katınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup 2 dakika karıştırarak pişirdikten sonra, ateşten alıp bir kenarda sıcak tutunuz. Bir kenara ayırdığınız et dilimlerini balığın üstüne yerleştirip birlikte bağlayarak, balığı tenceredeki balık suyuna yatırınız. Tencereyi ateşe oturtup harlı ateşte kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp 30 dakika, çatalla dokunulduğunda balık kolayca ayrılana kadar, pişiriniz.
Sosu yapmak için, yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyiniz. Tahta kaşıkla karıştırarak pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Balık suyu ve limon suyunu yavaş yavaş, devamlı karıştırarak katınız.
Tencereyi yeniden ateşe oturtup devamlı karıştırarak, 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. Ateşin altını kısıp, tuz, biber ve ezilmiş ançüezi ekleyerek 5 dakika daha pişiriniz. Kremayı koyup 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutunuz.
İçinde balık olan tencereyi ateşten alıp, balığı iki büyük kaşık yardımıyla bir tahtanın üstüne çıkarınız. İpi çıkarıp, et dilimlerini ve ipi atınız.
Balığı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökünüz. Limon dilimleriyle süsleyip servis ediniz.






Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifleri Gazpacho Tarifleri



(1 adet Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) 66,445 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort