| 
 
 
 | 
Anasonlu Şeftali Kompostosu | 
  | 
türk anahtarı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118592 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2016 
1,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet sert şeftali
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yıldız anason
 
Su
 
 
Şeftaliler soyulur, Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker, yıldız anason ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur. Orta ateşe yerleştirilir. Şeftalilerin şekli bozulmadan yumuşyana kadar pişirilir. İçinden anasonlar alınır. Kaselere paylaştırılır. Soğuk olarak sofraya getirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |