MALZEME:
 
Su 4 su bardağı Sarmısak 1 diş
 
İnce bulgur 2,5 su bardağı Dereotu 1/2 bağ
 
Un 2 su bardağı Maydanoz 1 bağ
 
Katı yağ 3 çorba kaşığı Yenibahar 1/2 çorba kaşığı
 
Kuru nane 1/2 çorba kaşığı Kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı
 
Kuru kekik 1/2 çorba kaşığı Domates salçası 2,5 çorba kaşığı
 
Toz kişniş 1/2 çorba kaşığı Karabiber
 
Kimyon 1/2 çorba kaşığı Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
Suyun yarısını kaynatın. Bulguru, kaynar su ile ıslatıp, suyunu çekmeye bırakın. Soğanı , sarımsağı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın. İçine salçayı, baharatın tümünü, maydanoz, dereotu ve sarımsağı katıp, karıştırın. Islanmış bulgura tuzu, unu ve kalan suyu katıp, yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. Misket büyüklülüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın. Bir başka tencerede bolca su kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın ve süzdürün. Diğer tenceredeki baharatlı karışımla birleştirin, karıştırarak servis yapın.
  
 |