Ayşe Tüter
 
 
HAMURU:
 
2 bardak un
 
50 gr. yaş maya
 
Tuz
 
İÇİ:
 
100 gr. kıyma
 
1 çorba kaşığı mantar
 
1 havuç (küp halinde doğranmış)
 
2 adet patates
 
1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 kaşık un
 
Kekik
 
Tuz
 
1 bardak su
 
 
Un, tuz, maya ile hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Top gibi yuvarlayıp hamurun üzerine kapak olacak gibi şerit çekin. 170 derecelik fırında pişirin. Kapak kısmını kesip, içini çıkartın. Kıyma, tuz, karabiber ile köfte yapın. Una bulayıp kızartın. Patates, mantar, havuç, salça, 1 kaşık yağ ve unla ateşte pişirin. Köfteleri koyun, turşu ilave edin ve hamuru güvecin içine doldurun. Kekik serpin ve servis yapın.
  
 |