|
AMERİKAN USULÜ KIYMALI YUMURTA |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73592
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr. yağ
2 soğan
1/2 kg. sığır kıyması
250 gr. et suyu
2 çorba kaşığı turşu
4 yumurta
4 dilim kızarmış tost ekmeği
Yağı bir tencerede eritin. Soğanı doğrayıp bu yağda biraz kavurun. Kıymayı da ilave edip 5 dakika daha pişirin. Et suyunu ve turşuları döküp 35-40 dakika yavaş ateşte pişirin. Dibinin tutmaması için zaman zaman karıştırın. Ayrıca yumurtaları suyun üstüne kırıp pişirin. Kıymayı bir servis tabağına alın. Pişen yumurtaları da bunun üstüne koyun. Kızarmış tost ekmeklerini de çapraz olarak ikiye bölüp servis tabağının etrafına yerleştirin ve servis yapın.
|
|