| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Amasya Sarması Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Amasya Sarması |  
|  | katibim19 Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.10.2012
 Mesajlar: 25
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82628 Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
 2,485 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Yarım kg salamura asma yaprağı
 3 adet soğan
 1 çorba kaşığı salça
 1 su bardağı kırık buğday
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 Yarım demet dereotu
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Mercimek ve kırık buğday akşamdan ıslatılır, ertesi gün suyu süzülür. Soğan ve dereotu ince kıyılır. Diğer malzemeler katılır, karıştırılır. Asma yapraklarının kenarına iç konur ve normal sarma gibi sarılır. Tencereye dizilir. Üzerine porselen kapak kapatılır. 2 su bardağı sıcak su dökülür. Kapağı kapatılır ve 40 dakika pişirilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |