Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Amasya Çöreği (Merzifon) (1 adet - 1,257 defa bakıldı)

Amasya Çöreği (Merzifon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Amasya Çöreği (Merzifon)

napolyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc156504
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021
679 defa indirildi / yazdırıldı




7 su bardağı elenmiş un
2,5 bardağı ılık su
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için zeytinyağı gerekir
İçi için:
1,5 su bardağı dövülmüş haşhaş
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamuru yoğurma kabını alalım.
Toz şeker, kuru maya ve ılık suyu alıp iyicene eriyene kadar karıştıralım.
Maya ve şeker eridikten sonra elediğimiz unu ve tuzu ekleyelim.
Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurun iyi kabarması için 7-8 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamuru yoğurup beze haline getirelim.
Beş eşit beze parçası elde ettiğimiz hamurun üzerini streç filmle sarıp 15 dakika bekleyelim.
Hamur beklerken iç harcımızı hazırlayalım.
Zeytinyağını, haşhaşı güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
Bekleme süresinin sonunda hamurları açacağınız zemin üzerine bir yemek kaşığı yağı dökelim ve bezelerden birini açalım.
Hamur bezesinin üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim.
Bir merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
Açmış olduğumuz hamuru yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Hamurun içerisine haşhaş ve cevizi güzelce yayın ve üzerine ceviz serpiştirin.
Kalan bezeleri aynı işlemi tekrar ederek yapalım.
En üste koyduğumuz hamura iç harçtan koyamayalım.
Sadece haşhaştan koyalım.
Hamuru elinizle tepsiye bastırıp kenar kısımlarına değene kadar açalım.
Hamuru bir bıçak yardımıyla tam ortadan ikiye keselim.
İki parça hamuru üst üste koyalım.
Üst üste koyduğumuz hamurları kenar kısımlarından başlayarak 3 cm kalınlığında şeritler kesmeye başlayalım.
Şeritleri elinizle biraz uzattıktan sonra burgu haline getirin.
Burgu haline getirdiğimiz hamur şeritlerini tepsiye yan yana dizin.
Bütün hamurları aynı şekilde yapmaya devam edelim.
Elinizle tamamen bastırarak burgu şeritlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
Yumurta sarısı ve yağı hamurun üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.
Fırını 100 derece sıcaklığında 10 dakika boş çalıştırın sonra kapatın.
Kapattığınız fırının içerisine 20 dakika bekletin bu hamurunuzun daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Ardından sıcaklığı 200 dereceye alın ve 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz.







Amasya Çöreği (Merzifon) Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Amasya Çöreği (Merzifon) 1,257 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort