| 
 | 
| Altın Renkli Sünger Kek | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc113392 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2015
 1,965 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 Sünger Kekler için:
 250 gr Paket Margarin
 250 gr Pudra Şekeri
 4 Adet Orta Boy Yumurta
 250 gr Elenmiş Un
 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
 Kek Sosu için:
 2 Yemek Kaşığı Reçel
 150 ml Krem Şanti
 
 Fırını 180°C'de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti ile doldurun.
 
 Püf Noktası: Kekinizi mevsimine göre hazırlayacağınız farklı reçeller ile renklendirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |