Malzeme:
1 küçük tavuk budu veya yarım tavuk göğsü
1 kaşık un
yarım çay bardağı süt
tuz
kırmızı biber
3 domates
50 gr tereyağı
1 paket makarna
100 gr beyaz peynir
Yapılışı:
Makarna haşlanır, suyu süzülüp, soğuk suda yıkanır. Haşlanmış tavuk eti, didiklenir. Bir tavada yağ ve un konulur. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım su bardağı süt ilave edip, kaşıkla eze eze pişirip ocaktan alınır. Bu hazırlanan sosa tavuk eti, doğranmış domates, tuz, biber ilave edilir. Fırın tepsisine makarna yerleştirilir. Üstüne sos dökülür. Kızgın fırına verilir. Üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
ML® Altın Madalya için tıklayın
|