2 adet patates (yarım kg)
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Un
Kızartma yağı
Patatesler haşlanır, soyulur ve ipek gibi olana kadar ezilir. Tavaya sıvıya konur, ezilmiş sarımsak atılır, bir kaç dakika kavrulur. Üzerine tuz, zedeçal, toz biber, su ve biraz un eklenir. Kısa süre sonra ateşten alınır. Ezilmiş patates eklenir. Şöyle bir karıştırılır. Kıvama gelebe kadar un eklenerek yoğrulur. İki streç film arasında merdane yardımıyla hamur açılır. Su bardağı ağzıyla kesilir. Bir boy küçük bardakla ortadan kesilerek halka şekli verilir. Yağda altın rengi kızartılır.
|