2 adet günlük yufka
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
3 dilim beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
1 dolu çorba kaşığı susam
 
 
Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpılır. Yufkalar üst üste konnur, bıçakla artı şeklinde kesilir. Toplam 8 üçgen yufka elde edilmiş olur. İlk yufka alınır, sıvı karışım 
 
fırçayla sürülür. Geniş kenarına ezilmiş peynir konur, gevşek rulo yapılır. İki ucu simit şeklinde birleştirilir. Yağlanmış tepsiye konur. Bütün börekler aynen yapılır. Üzerlerine kalan sıvı karışım sürülür ve susam serpilir. 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir.
  
 |