Et için:
500 g dana antrikot veya kuzu eti (ince dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Sandviç için:
Döner ekmeği (pide ya da lavaş)
Marul yaprakları
Domates dilimleri
Soğan halkaları
Salatalık turşusu
Yoğurtlu sos, sarımsaklı mayonez ya da acı sos
İnce dilimlenmiş eti geniş bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça, baharatlar ve ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
Marine olmuş etleri çok az yağ eklenmiş döküm tava veya ızgarada yüksek ateşte pişirin. Etin suyunu kaybetmemesi için hızlı pişirin.
Döner ekmeklerini veya lavaşları hafifçe ısıtın.
Ekmeklerin içine önce marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine pişmiş döner etlerini koyun. Domates, soğan halkaları, turşu dilimleri ve sos ekleyin.

|