|
|
ALMAN BİSKÜVİSİ |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26953
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
3,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
300 gr. un
200 gr. tereyağı
200 gr, kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
yarım kahve kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI:
Unun ortası açılır. Tereyağı elle krema haline gelinceye kadar ezilir. Rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilir, gene karıştırılır. Yavaş yavaş un alınıp hamur haline getirilir. Yarım santim kalınlığında açılır. Kalıpla kesilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür, istenirse ortalarına susam veya çerekotu konulur. Kalıp yoksa kaşıkla veya elle muntazamca şekiller verilir. Hazırlanan bu küçük bisküiler dibi yağlanmış bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde aralıklı olarak dizilir. Orta hararetle bir fırında 20-25 dakika pişirilir. Pişen bisküviler son derece gevrek olur, çok çabuk dağılır.
|
|
ALMAN BİSKÜVİSİ Tarifleri Alman Yemekleri
|
|