| 
 
| 
 
 
 | 
 
Alay Böreği | 
 
  | 
ümran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adıyaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59073 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2011 
3,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
3 Yufka
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Bir kaşık unla bir kaşık yağı kavurun ve sütü ilave edin. Boza kıvamında pişirip içine tuz, karabiber, ezilmiş patlıcan ve biber koyup karıştırın. Yufkayı yayın. Önce 4, sonra ortalarından bir daha kesilerek 8 eşit parçaya bölün. Geniş uçlarına hazırlanan içi koyup sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri sıvıyağda kızarüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biber serpin ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Alay Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |