| 
 | 
| Alaca Patlıcan Yemeği (Tokat) | 
|  | samiye baykal Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2014
 Mesajlar: 33
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129009 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2017
 3,224 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 3 adet patlıcan
 3 yemek kaşığı un
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay kaşığı tuz
 Kızartmalık yağ
 Sos için:
 200 gram rendelenmiş domates
 2 diş sarımsak
 1 çay kaşığı tereyağı
 
 İlk olarak patlıcanı alacalı olarak soyun ve uzun uzun, boylamasına, yarım santim kalınlığında dilimler hâlinde kesin. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısını alın. Bir kâğıt havluyla patlıcanların ıslaklığını alıp  içine tuz attığınız una iyice bulayın ve kızgın yağda kızartın. Unlanan patlıcan hiç yağ çekmez. Yoğurtla iyice karıştırdığınız veya yoğurda buladığınız patlıcanları bir servis tabağına alıp üzerine sarımsakla pişirdiğiniz domates sosunu dökün ve servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |