İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr Kıyma
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Buğday
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Kapya Biber
1 Yemek Kaşığı Salça
6 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
Tencerede tereyağı eritilir, ince ince doğradığımız soğanlar konulur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından kıyma ilave edilir. Kavrulan kıymanın üzerine kapya biber ve salça eklenerek birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra su ilave edilir.
Kaynayan çorbaya nohut, buğday, ve yeşil mercimek eklenir 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz toz tarhana, un, yoğurt ve yumurta karışımı, çorbanın içine ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak tencere ocaktan alınır.

|