www.miele.com.tr
 
 
800 gr. Alabaş 
 
Kalıp için yağ 
 
2 arpacık soğan, kıyılmış 
 
100 gr. Jambon 
 
2 yemek kaşığı Zeytinyağı 
 
200 ml Sebze suyu 
 
150 gr. Crème fraîche 
 
Yeni çekilmiş Karabiber 
 
Muskat, çekilmiş 
 
80 gr. Peynir, rendelenmiş 
 
1 küçük kutu Tere 
 
 
Alabaşları soyun, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere bölüm ve yağlanmış sufle kalıplarına kat kat dizin.
 
Kahvaltılık jambonu küp küp doğrayın ve arpacık soğanlarla kavurun. Sebze suyunu ilave edin, Creme fraiche ile inceltin ve karabiber ve Muskat ile tatlandırın. 
 
Sosu alabaşın üzerine dökün, peynir serpin ve kızarıncaya kadar pişirin.
 
Tereyi graten üzerine serpin ve ikram edin.
  
 |