|
|
Akya Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106309
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
Akya
1 küçük yoğurt
1/2 su bardağı tatlı salça
1 çorba kasığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
2 defneyaprağı (yoksa fesleğen yaprağı)
Balığın içini temizleyin. Tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıstırırken içine yavas yavas zeytinyağı dökün. Dstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karısımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dısarıda kalmayacak sekilde paket yapabileceğiniz alüminyum folyoyu tezgâha serin. Folyo üstüne balığı koyacağınız yere, yaptığınız karısımdan kasıkla koyun. 2 defneyaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karısım üstüne boylu boyuna yatırın. Karısımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde bosluk kalmayacak sekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, bosluk bırakılmaması, piserken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmıs fırında, 10-15 dakika pisirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alin.
|
|
Akya Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|