|
|
AKSESUARLAR |
|
nurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2009
Mesajlar: 100 Şehir: Etlik-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35079
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2009
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuzluklar: 3 - 4 kişiye 1 adet.
Tereyağ kapları: Menüye göre 1 tereyağı kabı ve bıçağı her 2 kişi için.
Ekmek sepeti: Kişi başına küçük ekmekler yemekten önce herkesin tabağına konur. Fakat ayrıca dilimlenmiş ekmekler her hale karşı servis masasına konulmalıdır.
El yıkama kapları: (Meyvadan sonra) Bir koşul değildir. Yalnız deniz ürünlerinden sonra zorunludur. (Bu kapların içine limon dilimi, veya gül tanecikleri konulur ve ılık su ile servis edilir).
Bıçak konacaklar: Yalnız samimî yemeklerde masaya konur. Çünkü diğer yemeklerde, özellikle balıklardan sonra servis değiştirmek koşuldur.
Küllükler: Masada iştah kapayıcı olarak düşünülür. Bununla beraber sigara içenler için 1 - 2 tane konulabilir.
Salata tabakları: Salatayı ayrı tabaklarda vermekle her davetli rahatça ya önce, ya sonra, ya da yemekle yiyebilir. Böylece yemek sosuna sirke karışmaz.
|
|
AKSESUARLAR Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|