|
|
Akşehir Helvası (Konya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25771
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
4,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 YUMURTA
150 GR. TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
100 GR. CEVİZ (ARZUYA GÖRE)
2 SU BARDAĞI SICAK SU
Tencereye tereyağını alıp eritelim. Yağı ateşten alıp iyice soğutalım. Sonra içine 1 yumurtayı, sütü ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Unu ilave edip karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak un hamur gibi toparlanıp açık kakao rengi alana dek kavuralım. Sonra şekeri ve kaynar suyu boşaltıp, hızla karıştırmaya devam ederek helvanın suyunu iyice çekmesini sağlayalım. Cevizli ilave edip helvayı ateşten alarak 15 dakika demlendirip servis yapalım.
|
|
Akşehir Helvası (Konya) Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|