İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Kepekli Un
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Kuru Maya
4 Yemek Kaşığı Tahin
1 Su Bardağı Karışık Tereyağı Ve Zeytinyağı
İç Malzemesi:
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Tahin
Kuru maya yarım su bardağının içine dökülür ve karıştırılır.
Yoğurma kabına unu dökülür, ortası açılıp üzerine süt, su, tahin, toz şeker, yağlar ve sulu maya ilave edilir, iyice yoğrulur.
Hamur ele yapışmayan kıvama geldiği zaman üzerine nemli bir bez örtülür ve ılık bir yerde 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 6 eşit bezeye yuvarlanır, un serpilen bir tepsiye dizilir ve üzerlerine nemli bir bez örtülür. İlk beze oklavayla mantı yufkası kalınlığında açılır.
Önceden hazırlanan tahin ve yağ karışımı yufkanın üzerine yayılır ve bir ucundan sarılarak rulo şeklinde yuvarlanır.
Diğer bezeler de aynı şekilde açılır ve rulo şekline getirilip yan yana dizilir.
10-15 dakika mayalanan rulo yufkalar tek tek, bir ucundan helezon şeklinde sarılır ve pişirme tepsisine dizilir.
Yuvarlanmış yufkaların üzerlerinden bastırılarak yaklaşık 0,5 – 1 cm kalınlığına yağlanmış tepsiye dizilir.
Pidelerin üzerine tahinli yağ karışımı sürülüp önceden 190-200 derecede ısıtılan fırına sürülür.

|