Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çankırı Yemekleri > Aksaray Tahinlisi (1 adet - 55 defa bakıldı)

Aksaray Tahinlisi

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aksaray Tahinlisi

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2734
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184879
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2025
56 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Kepekli Un
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Kuru Maya
4 Yemek Kaşığı Tahin
1 Su Bardağı Karışık Tereyağı Ve Zeytinyağı
İç Malzemesi:
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Tahin

Kuru maya yarım su bardağının içine dökülür ve karıştırılır.
Yoğurma kabına unu dökülür, ortası açılıp üzerine süt, su, tahin, toz şeker, yağlar ve sulu maya ilave edilir, iyice yoğrulur.
Hamur ele yapışmayan kıvama geldiği zaman üzerine nemli bir bez örtülür ve ılık bir yerde 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 6 eşit bezeye yuvarlanır, un serpilen bir tepsiye dizilir ve üzerlerine nemli bir bez örtülür. İlk beze oklavayla mantı yufkası kalınlığında açılır.
Önceden hazırlanan tahin ve yağ karışımı yufkanın üzerine yayılır ve bir ucundan sarılarak rulo şeklinde yuvarlanır.
Diğer bezeler de aynı şekilde açılır ve rulo şekline getirilip yan yana dizilir.
10-15 dakika mayalanan rulo yufkalar tek tek, bir ucundan helezon şeklinde sarılır ve pişirme tepsisine dizilir.
Yuvarlanmış yufkaların üzerlerinden bastırılarak yaklaşık 0,5 – 1 cm kalınlığına yağlanmış tepsiye dizilir.
Pidelerin üzerine tahinli yağ karışımı sürülüp önceden 190-200 derecede ısıtılan fırına sürülür.







Aksaray Tahinlisi Tarifleri Çankırı Yemekleri



(1 adet Aksaray Tahinlisi 55 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası