https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet kabak
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı (fırında pişirmek için)
Kabakları iyice yıkadıktan sonra ince ince, yaklaşık 0.5 cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin.
Bir kapta un, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırın. Ayrı bir kapta galeta unu ve parmesan peynirini birleştirin.
Başka bir kapta yumurtayı çırpın.
Dilimlenmiş kabakları önce unlu karışıma, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta unlu karışıma bulayın.
Fırında pişirecekseniz, kabakları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, kabaklar altın rengini alana kadar pişirin.
Kızartma seçeneği: Kabakları tavada pişirmek isterseniz, kızgın yağda her iki tarafını da altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Çıtır kabakları yoğurtlu veya acı sosla birlikte servis edebilirsiniz.
|