Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Akdeniz Usulü Patatesli Somon


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Akdeniz Usulü Patatesli Somon

safiş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Kırşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc30442
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2008
2,707 defa indirildi / yazdırıldı




750 g çok taze somon filetosu (derisi alınmış)
1 demet dereotu (yaprakları ayrılmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 limonun suyu
1 portakalın suyu
1 bağ taze soğan (ayıklanıp, verevine yaklaşık 1 cm boyunda kesilmiş)
1 çorba kaşığı hardal tohumu
1 tatlı kaşığı karabiber (kırılmış)
3 defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karanfil
500 g taze patates

Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, kuşbaşı doğrayın.
Kuşbaşı balık etleri, dereotu yapraklarının 3/4'ü ve zeytinyağını bir salata kâsesine koyup, karıştırarak, bir kenara bırakın. Sirke, limon suyu, portakal suyu, taze soğanlar, hardal tohumlan, tane karabiberler, defne yaprakları, tuz ve karanfilleri bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, içindeki karışımı kuşbaşı balık etlerinin bulunduğu kâseye boşaltın. Kâseyi bir kenara bırakıp, içindeki karışım ılınınca üstünü örtün ve buzdolabına kaldırarak, en az 24 saat bekletin.
Bekletme süresi sona erince kâseyi buzdolabından alıp, bıraktığı suyun 17,5 cl (yaklaşık 1/3 su bardağı) kadarını bir kâseye süzün. Patatesleri kuşbaşı doğrayıp, delikli buğulama kabına koyun. Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, buğulama kabını içine yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşe oturtarak, patatesleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10-15 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, patatesleri delikli kaşıkla süzülmüş karışımın bulunduğu kâseye aktararak, iyice altüst edin.
Soğuk kuşbaşı balık etlerini bir servis tabağına yerleştirip, yanlarına sıcak patatesleri koyun ve kalan dereotu yapraklarının üstüne serperek servis yapın.






Akdeniz Usulü Patatesli Somon Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Akdeniz Usulü Patatesli Somon 75,320 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort