| 
 
| 
 
 
 | 
 
Akdeniz Tavası | 
 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5520 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006 
3,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
750 gr kabak
 
250 gr mantar
 
2 orta boy soğan
 
1 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı soya yağı
 
4-5 domates
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 demet maydanoz
 
 
YAPILIŞI
 
Kabak ve mantarları temizleyip enine dilimleyin. Mantarları limonlu suda bekletin ve süzün. Soğan ve sarımsağı temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede soya yağını kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Kabak, domates, mantar, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kabaklar suyunu salınca ateşi kısın. 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Akdeniz Tavası Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |