| 
 
| 
 
 
 | 
 
Aile Böreği | 
 
  | 
TÖRE 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.03.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105771 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2015 
1,748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
2 adet yumurta
 
İçi için:
 
Yarım kg beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Süt, yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır. İlk yufka serilir. Üzerine bu karışım sürülür. İkincisi üzerine konur, karışım sürülür. Üçüncü yufka konur ve karışım sürülür. Yufkalar bu vaziyetteyken 6 eşit, üçgen parçaya kesilir. Geniş kenarlarına ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanozdan oluşan iç konur. Kenarlardan katladıktan sonra rulo yapılır. Kalan üç yufka da aynen hazırlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine kalan sıvı karışım sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Aile Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |