| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ahududulu Limonlu Parfe | 
 
  | 
kristal çanak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113498 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2022 
1,852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Parfe karışımı:
 
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
 
2,5 su bardağı süt
 
1 yumurta sarısı
 
5 - 6 adet kedidili bisküvi
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Limonlu Şeker
 
1 su bardağı ahududu
 
Ahududulu sos:
 
1 su bardağı doğranmış ahududu
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 - 1,5 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
 
 
2,5 su bardağı süt, yumurta sarısı ve pudingi bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
 
Kalıbın içine ve yanlarına streç film serin. Kedidili bisküvileri iri parçalara kırın. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine puding ve limonlu şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine kedidili bisküvi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.
 
Ahududuları bir kaba alın ve erimesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
 
Eriyen Ahududuları, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ahududulu sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ahududulu Limonlu Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |