Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ahududu Soslu Peynirli Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ahududu Soslu Peynirli Tart

buba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc125700
Gönderme Tarihi: 30.May.2017
1,068 defa indirildi / yazdırıldı




Tart hamuru için:
1.5 su bardağı un
100 gr margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
Kreması için:
250 gr süt
1 çay bardağı pudra şekeri yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı az vanilya
1 paket labne peyniri
Ahududu sosu için:
300 gr dondurulmuş ahududu
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Yarım yeşil limon suyu veya 1/4 sarı limon suyu

Öncelikle ahududu sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Limon suyu hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatalım. Altını kapatıp biraz ılınmasını bekleyelim.
Ahududu sosu biraz ılındıktan sonra bir kaba sosu süzelim ve süzülen ahududulu taneleri tartımızın üzerine dökmek için ayıralım. Kalan suyu çok lezzetli oluyor.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.
Tart hamuru için gerekli malzemeleri en az yarım saat önce tezgaha çıkararak sıcaklıklarının oda ısısına gelmesini sağlayalım. Daha sonra yoğurma kabımıza tüm malzemeyi ekleyelim. Margarini küp küp doğrayarak, unuda eleyerek ekleyelim. Tüm malzemeyi elimizle yavaş yavaş yedirerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince hamurumuzu streç film ile sarıp 20 dakika buzdolabında bekletelim.
20 dakika sonra hamurumuzu buzdolabından çıkarıp tart kalıbımızı yağlayalım ve hamurumuzu yağlanmış tart kalıbımıza elimizle yayalım. İsterseniz hamuru oklava ile açıp tart kalıbına yerleştirebilirsiniz. Hamurumuzu yaydıktan sonra bir tatlı çatalı ile hamurun birkaç yerine çatalı yumuşak bastırarak birkaç delik açalım.
Tartımızı önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza atalım ve yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğutmak için tezgahta bekletelim.
Kremamız için labne peyniri hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyup, ateşe almadan önce iyice karıştıralım ve ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Çabuk pişer ve katılaşır, lütfen pişirirken dikkat edelim.
Kremamız piştikten sonra 1 paket labne peynirimizi kremaya katıp mikser ile iyice çırpalım. Kremamızı sırası gelene kadar tezgahta bekletelim.
Tart hamurumuzu ters çevirerek servis tabağımıza yerleştirelim. Üzerine peynirli kremamızı düzgünce sürelim ve en üzerinide ahududu sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az yarım saat bekletmeniz yeterlidir.






Ahududu Soslu Peynirli Tart Tarifleri Kuru Biber Tarifleri



(1 adet Ahududu Soslu Peynirli Tart 8,209 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort