https://www.droetker.com.tr
 
 
100 g tereyağı
 
3 yumurta
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
2 su bardağı un
 
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
 
250 g ahududu
 
0,5 çay bardağı tanesiz çilek reçeli
 
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Tereyağını eritip soğutun. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındıkları ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Üzerine ahududuları sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika
 
Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine çilek reçelini sürün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |