Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Denizli Yemekleri > Ahtapaotlu Pilav (Muğla) (1 adet - 3,288 defa bakıldı)

Ahtapaotlu Pilav (Muğla)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ahtapaotlu Pilav (Muğla)

kazak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc131264
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
923 defa indirildi / yazdırıldı




Muğla Valiliği

Ahtapot (1kg)
Pirinç (500 gr)
Kuru soğan (1 adet)
Karabiber
Zeytinyağı
Su

Pilavın pirinci 1-2 saat önceden ıslatılır. Ahtapot, sıcak suda pişene kadar haşlamaya alınır. Bu pilavın beklenen damak tadına hitap etmesi, içindeki köpüklü su çıkana kadar taşa çarpmak ve sürtmek suretiyle iyice temizlenmiş ve yumuşatılmış bir ahtapot kullanılması ile doğrudan ilişkilidir.
Ahtapot, haşlandıktan sonra doğranır, doğrarken vantuzları sıyrılmadan olduğu haliyle bırakılır.
Soğan doğranır. Ocağa oturtulan bir tencerede kızdırılan yağda önce soğan sonrada ahtapot ve pirinç kavrulur. Üzerine, ahtapotun haşlama suyundan ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir.
Tuz eklenmesine de gerek yoktur. Öncesinden iyi hazırlanmış bir ahtapot kullanılması halinde bu pilav 15-20 dakikada hazır olur.
Servisi, sıcakken ve tercihe göre karabiber serpilerek yapılır. Mevsim salataları ile iyi gider.

Not: Ahtapotlu pilav geleneksel bir yemektir. Eldeki malzemeye göre, eskiden süngercilerin yaptığı gibi bulgur ya da pirinç-bulgur karışımıyla da yapılır.







Ahtapaotlu Pilav (Muğla) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Ahtapaotlu Pilav (Muğla) 3,288 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort