|
|
Ağzı Yumuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50316
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram Bizim Mutfak Un
1 adet yumurta
1 tutam Tuz
su
Kızartmak İçin :
Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
İç Malzeme için :
1 adet soğan
1 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
250 gram yağsız kıyma
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı susam
İç malzeme için soğanı soyup ince ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, susam ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ilave edin. Azar azar soğuk su ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde tatlı tabağından biraz daha küçük hamur açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Hamurun kenarlarını büzerek üzerini kapatın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hamur parçalarını kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt bir havlu üzerine aktarın. Sıcak servis yapın.
ML® Fırınağzı için tıklayın
|
|
Ağzı Yumuk Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|