| 
 
 
 | 
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122273 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2017 
4,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. margarin
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 kahve fincanı yoğurt
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam ya da çörekotu
 
 
Margarin eritilir. Bir yoğurma kabına eritilmiş yağ ve diğer malzemeler alınır, un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
 
Biraz dinlendirildikten sonra değişik şekiller verilir. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
 
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ya da çörekotu serpilerek 180 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |