|
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc79318
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
5,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçine:
1 adet elma
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı margarin
1 kaşık şeker
Hamuruna:
1 adet yumurta
1 fincan pudra şekeri
1 paket margarin (yumuşak)
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
alabildiği kadar un
Üzerine: pekmez ve hindistancevizi
Elmalı kırmızı kurabiye için öncelikle elmayı rendeliyoruz. Bir tavaya margarini ilave edip eritttikten sonra elmayı şekeri ve tarçını atıp elma suyunu cekene kadar pişiriyoruz. Hamuru için yumurtayı pudra şekerini margarinle beraber iyice çırpıyoruz. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince kırmızı gıda boyasınıda atıp iyice yoğuruyoruz. Elimizle cevizden biraz daha büyük parçalar alıp su bardağının ağzı kadar açıyoruz. kenarlarından dörde kesiyoruz. üzerine elmalı harçtan koyup karşılıklı ağızlarını kapatıyoruz. Gül şeklini veriyoruz. Ben fazla sıkmadım kenarlarını biraz büyük olsun diye siz sıkıca sıkarsanız tam gül şekli olur. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Elmalı kırmızı kurabiyemiz soğuduktan sonra kenarlarına pekmez sürüp hindistancevizi serpiştiryoruz.
|
|