2 yemek kaşığı sıvı yağ
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
½ çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
Üzerine:
Renkli şekerlemeler
Eritilmiş beyaz çikolata (45 gr.)
Pudra şekeriyle tereyağını birleştirin.
Yumurtayı ve sıvı yağı ilave edip, karıştırın.
Sonrasında tarçını, vanilya tozunu ve kakaoyu da ekleyin.
Yavaşça un ekleyip, yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru yağlı kağıdın arasına yerleştirin ve açmaya başlayın.
Kurabiye hamurunu bir çam ağacı kalıbı yardımıyla parçalara ayırın.
Kurabiyeleri tepsiye sıralayın ve 180 derecede maksimum 20 dakika boyunca pişirin.
Pişen kurabiyelerin üstünü, eritilmiş çikolata ile süsleyin. Ardından yeşil ve kırmızı renkteki şeker parçalarını serpiştirin. Dilerseniz farklı renkte şekerlemeler de kullanabilirsiniz.
|