500 gr ağaççileği (ayıklanıp yıkanmış)
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi.
Ağaç çileğini ve 1 bardak suyu orta boy bir tencereye koyup harlı ateşe oturtarak kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca, ateşin altını kısarak 15-20 dakika, ağaç çilekleri iyice yumuşayıncaya kadar, pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp ağaç çileklerini tahta kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak bir süzgeçten geçirip, orta boy derin bir kaba alınız.
Ağaç çileği püresini tekrar tencereye koyunuz; şekeri ekleyip, orta ateşte devamlı karıştırarak kaynatınız.
Eritilmiş nişastayı orta boy, bir kaba koyunuz; kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip koyulaşıncâya kadar devamlı karıştırarak pişiriniz. Sonra, nişasta karışımını limon kabuğu rendesiyle birlikte ağaç çileği püresine azar azar ekleyiniz.
Pelte koyulaşınca, tencereyi ateşten alıp pelteyi servis tabağına boşaltarak, soğuk olarak servis ediniz.
|