Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Afyon Böreği (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Afyon Böreği (Afyonkarahisar)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88910
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
3,030 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


2 adet yumurta
4 çorba kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
Alabildiği kadar un
iç harç malzeme:
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 adet küçük soğan

Derin bir kapta 1 yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur, 4 eşit parçaya ayrılıp, ıslak bez altında 5-10 dakika dinlenmeye bırakılır. 1 paket margarin eritilir, soğumaya bırakılır. Bezeler, yufkadan biraz daha büyük ve ince açılır. Açılan yufkanın her tarafı, iyice soğumuş olan yağla yağlanır. 2. yufka, yağlanmış yufkanın üzerine serilir, yine her tarafı yağlanır. İki ucu ortada birleşecek şekilde kapatılır ve tekrar yağlanır. Diğer iki ucu ortada birleşecek şekilde dikdörtgen kapatılıp tabağa konur. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Üzerine ıslak bez örtülüp buzdolabında 30 dk. bekletilir. Buzdolabından alınıp 16 eşit parçaya bölünüp, tekrar el kadar açılır, içine önceden hazırlanan harç konur, iki ucu kapatılıp gevşekçe rulo şekilde sarılıp katlanan kısım üste getirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Harcı: Soğan, ince ince doğranır, sıvı yağ ile kavrulur. Salça konup karıştırılır. Mercimek ve tuz eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.







Afyon Böreği (Afyonkarahisar) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Afyon Böreği (Afyonkarahisar) 34,261 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort