| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Afacan Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Afacan Kek |  
|  | ahsen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.09.2007
 Mesajlar: 26
 Şehir: Öğrenci
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18052 Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007
 2,801 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 6 kişilik Gerekli malzeme:
 2 su bardağı un
 2 çorba kaşığı pirinç unu
 1.5 su bardağı tozşeker
 2 havuç
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 1 portakal kabuğu rendesi
 6 yumurta
 1 kahve fincanı süt
 200 gr ince çekilmiş badem
 50 gr çekilmiş fındık
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı kuru üzüm
 1 çay kaşığı tarçın
 Tuz
 Süsleme malzemesi:
 Yarım su bardağı süt
 Yaklaşık 2 su bardağı pudra şekeri
 Renkli çubuk şekerlemeler
 
 28 cm çapındaki ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp dibine ve kenarlarına badem serpin. Üzümü yumuşaması için ılık suda 1 saat bekletin.
 Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri köpükleşinceye dek çırpın. Kalan yağ, ince rendelenmiş havuç, portakal kabuğu rendesi, un, pirinç unu, süt, kabartma tozu, tarçın ve 1 tutam tuz ilave ederek düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
 Kalan badem, fındık ve süzülmüş üzümü ekleyin. Kalıba döküp fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın.
 Ayrı bir kasede pudra şekeri ile sütü çırpın. Elde ettiğiniz koyu beyaz sıvıyı kekin üzerine döküp çubuk şekerlemelerle süsleyin ve oda ısısında yarım saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |