| 
 
| 
 
 
 | 
 
Adet Yaş Pasta (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47503 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010 
5,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; lezzetler.com'un kırkbininci tarifidir
 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde oldukça şık bir ikram tarifi paylaşacağız
 
"Adet Yaş Pasta"
 
ama önce malzemeleri öğrenelim
 
3 adet yumurta
 
2,5 çay bardağı pudra şekeri
 
2,5 çay bardağı elenmiş un
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 silme çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı süt
 
ve bir fiske tuz
 
krema için; 2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1,5 çorba kaşığı kakao
 
1 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
ve 1 çorba kaşığı kadar margarin
 
üzeri için; hindistancevizi
 
ve ince dövülmüş antepfıstığı
 
pastanın malzeme listesinden sonra...
 
pandispanyayı hazırlamaya başlayabiliriz
 
3 adet yumurtamız var...
 
öncelikle bunları kırıyoruz
 
üzerine 2,5 çay bardağı pudra şekeri ya da toz şekeri ilave ediyoruz
 
ve mikserle bembeyaz olana kadar çırpıyoruz
 
artık kıvama geldi...
 
diğer malzemeleri ilave edebiliriz
 
1 bardak sütü...
 
ve tereyağını ilave ediyoruz
 
şöyle biraz karıştırıyoruz
 
şimdi kakaoyu...
 
şöyle bir fiske ifade ettiğimiz tuzu...
 
vanilyayı...
 
unu...
 
ve unun üzerine denk gelecek şekilde kabartma tozunu...
 
kabımıza bıraktık ve çok kısa süre karıştırıyoruz
 
malzeme dağılana kadar karıştırdık
 
biliyorsunuz un ekledikten sonra çok fazla karıştırmıyoruz
 
şimdi, tereyağı ile yağladığımız bu büyüklükteki bir fırın kabımıza...
 
biraz da un serpiyoruz
 
şimdi harcımızı döküyoruz
 
pandispanyayı önceden hafif ılıttığımız 170 derece fırına veriyoruz...
 
36-40 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz
 
25 dakika kesinlikle kapağını açmıyoruz
 
pandispanya pişti, 2 saat kadar beklememiz gerekiyor
 
tencereye soğuk sütümüzü...
 
üzerine toz şekeri...
 
buğday nişastasını...
 
unu...
 
ve kakaoyu bırakıyoruz
 
ateşi yakmadan önce, malzeme karışana kadar...
 
çırpıcıyla çeviriyoruz
 
orta ateşte sürekli karıştırarak...
 
göz göz olana kadar pişiriyoruz
 
kremamız kıvam almaya başladı
 
ateşten almadan önce vanilyayı...
 
ve tereyağını...
 
ilave ediyoruz, şöyle bir kaç çevirelim, ateşten alalım
 
kendi sıcaklığıyla şimdi tereyağı eriyecek
 
kremamızı ara sıra kaymak tutmaması için karıştırdık, soğudu
 
pandispanyamızı da enine ikiye kestik
 
şimdi üzerine kremayı bırakacağız
 
arzu ederseniz beyaz krema da yapabilirsiniz
 
şimdi üst katı yerleştiriyoruz
 
ve yine kremadan bir miktar sürüyoruz
 
şimdi pastamızı kesiyoruz
 
şimdi enine kesiyoruz
 
parçalarımızın dikdörtgen olmasını istiyoruz
 
bu yüzden enine dört parçaya keseceğiz
 
her yerde kolaylıkla bulabileceğimiz pasta kağıtları kullanacağız
 
şimdi kestiğimiz pastaları bu kağıtlara yerleştiriyoruz
 
pastalarımız çok güzel görünüyor
 
şimdi lezzetini daha da arttırmak için son olarak...
 
üzerlerine fıstık bırakalım
 
şimdi biraz da hindistancevizi serpersek aslında...
 
görüntüsü daha da hoş olacak
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümüzde adet pasta hazırladık
 
çok şık oldu
 
biliyorum ki ikram ettiğiniz zaman gurur duyacaksınız
 
şimdiden Afiet Olsun!
 
 
 ML® Adet Yaş Pasta için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Adet Yaş Pasta (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |