| 
 
| 
 
 
 | 
 
ADET PASTA | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95740 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
Ara Kreması için:
 
2 lt. Süt
 
240 gr. Mısır Nişastası
 
4 adet Yumurta
 
500 gr. Toz şeker
 
200 gr. Margarin
 
40 gr. Vanilya
 
80 gr. Kakao
 
200 gr. Çırpılmış Krem Şanti
 
Pandispanya için:
 
20 yumurta
 
100 gr. Ovalet
 
625 gr. Şeker
 
900 gr. Un
 
250 ml. Su
 
40 gr. Kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
1 kg. Çikolatalı Soğuk jöle
 
100 ml.ılık su
 
100 gr. Fildişi çikolata
 
500 gr. Meyve şekerlemesi (vişne)
 
 
Tüm pandispanya gereçleri mikserde çırpınız.
 
Sanayi mikseriyle 8-10 dk, çırpınız.
 
Yağlı kâğıt serdiğiniz kalıba karışımı ince dökünüz.
 
Önceden ısıtılmış fırında 150-160 C° pişiriniz.
 
Toz şeker ve yumurtayı karıştırınız.
 
Un, kakao ve nişastayı ilave ediniz.
 
Sütü yavaşça dökünüz ve karıştırınız.
 
Koyulaşıp krema haline gelince ocaktan alınız.
 
Margarin ve vanilyayı koyunuz.
 
Arada karıştırarak soğutunuz.
 
Keki kalıptan çıkarınız.
 
Uzunluğuna göre 3 veya 4 parçaya kesiniz.
 
Aralarına krema sürerek üst üste parçaları yerleştiriniz.
 
Tüm katlar bittiğinde krema ile sıvayınız.
 
Biraz buzdolabında bekletiniz.
 
Hazırlamış olduğunuz çikolatalı jöleyi pastanın üzerine dökünüz ve yayınız.
 
Daha sonra pastaları eşit olarak kare, üçgen veya dikdörtgen parçalara kesiniz.
 
Üzerlerini meyve şekerlemeleri ile süsleyiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ADET PASTA Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |