| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
ADANA USULÜ ETLİ KABAK DOLMASI Tarifleri Akdeniz Yemekleri
| 
 |  
| ADANA USULÜ ETLİ KABAK DOLMASI |  
|  | libretto Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.01.2008
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20569 Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
 8,411 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 5 Orta boy kabak
 1/2 Çorba kaşığı salça
 250 Gr. Orta yağlı kıyma
 1/2 Çorba kaşığı kuru nane
 2 Çorba kaşfğı pirinç
 5-6 Diş sarımsak
 1 Orta boy soğan
 8-10 Dal maydanoz
 1/2 Limon
 
 Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesiniz. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm. kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyunuz.
 Dolma içini hazırlayınız. Kabakları doldurup tencereye diziniz. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpip 2 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım  kaynatınız.
 
 İçinin Hazırlanması:
 Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba  kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.
 
 Not: Kabak dolmasından artan içler, mücver yaparak değerlendirebilinir.
 
 
 ML® Sebzeli Kabak Dolması için tıklayın
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |