| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Adana Tatlısı Tarifleri Akdeniz Yemekleri
| 
 |  
| Adana Tatlısı |  
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103935 Gönderme Tarihi: 27.Arl.2014
 1,761 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Prof. Dr. Erman Artun
 
 1/2 kg. birinci un
 1/2 kg. ikinci un
 50 gr. irmik
 1 kibrit kutusu büyüklüğünde pak maya
 1 kabartma tozu
 2 lt. sıvı yağ
 Şurubu için:
 1 kg. şeker
 1/2 kg su
 1 çay kaşığı limon suyu
 
 Un, irmik ve kabartma tozu birbirine karıştırılarak havuz yapılır, ortasına pak maya konulup ılık su yardımıyla yumuşak hamur haline getirilir. Uzeri ıslak bir bezle örtülerek 1-2 saat mayasının gelmesi için beklenir. Mayalanan hamur yıldızlı kalıba konularak kızgın yağa halkalar şeklinde dökülür. Önceden hazırlanıp soğutulan şuruba kızaran tatlılar atılarak şurubu emmesi sağlanır. 5-6 dakika sonra şuruptan çıkarılarak servis yapılır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |