| 
 
 
 | 
Adana Kebap | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153493 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2020 
584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.acunn.com
 
 
500 gr Kıyma
 
3 tepeleme yemek kaşığı pul biber
 
Tuz
 
150 gr kuyruk yağı
 
 
Öncelikle sinir, zar, yağ ve damarlarından ayrılan koyun etini, kuyruk yağı ile buzdolabında bir gün dinlendiriyoruz. Kuyruk yağının et ile beraber dinlenmesi kebap etinin gevşek olmaması için önemli bir aşama. Kuyruk yağı ve eti zırh denilen bıçak yardımıyla ayrı yerlerde küçük parçalara bölüyoruz. Eşit miktarda etin üzerine yayılan kuyruk yağı baharatlar ile harmanlanarak zırh bıçağı yardımıyla iyice kıyıyoruz. Bu karışımı iyice yoğurduktan sonra tekrar zırh bıçağı yardımıyla iyice kıyıyoruz. Malzemelerin iyice karışması da bu kebabın yapımında oldukça önemli. İyice yoğurulan ve ?bıçak kıyma? adını alan malzemeleri buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
 
Adana kebap için özel olarak 0,5 cm kalınlığında 3 cm genişliğinde ve 90-120 cm uzunluğunda şişler kullanıyoruz. Bıçak kıymaların şişlere dizilmesine saplama adı verilir. Saplama işlemini yapmaya başlarken kıymanın yapışması için çok az elimizi ıslatıyoruz ve fazla suyun elde kalmamasına dikkat ediyoruz. Fazla su etin haşlanmasına ve tadının bozulmasına neden olur.
 
Adana kebabın pişireceğimiz mangalın çok derin olmasına ve kömür iyice yanmış hatta üzeri hafif kül bağlamış olmasına dikkat ediyoruz. Mangal için meşe kömürü kullanırsak daha iyi olur. Kebabı mangalda çok ağır ateşte sık sık çevrilerek rengi çiğ et renginden kahverengine dönünceye kadar pişiriyoruz. Şişte toplanan yağı ekmeklerin arasına alıp hem ekmeği lezzetlendiriyoruz hem de yağın kömüre damlamasını engelliyoruz. Ekmekleri etlerin pişmesine yakın şişlerin üzerinde ısıttıktan sonra kebabı birlikte servis ediyoruz.
 
 
Not: Adana harcını, şişlere dizerken elinize yapışmaması için elinizi ıslatarak dizebilirsiniz. Yassı şişlerle beraber ince şişlere yuvarlak olarak kaplayacağınız adananın pişerken asla dağılmadığını ve içinin sulu kaldığını göreceksiniz. Zırhta çekilen kıymanın suyu, aroması içinde kalacağı için yapacağınız adana kebabına, yemeğe, lahmacuna ayrı bir aroma ayrı bir lezzet katacaktır. Gerçek adana kebap tarifinde 80% kuzu but, 20% kuyruk yağı olmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157306 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
200 gr kuyruk yağı
 
1 yemek kaşığı acı pul biber
 
1 yemek kaşığı toz biber
 
5-6 diş sarımsak
 
Tuz
 
Yanında Pişirmek İçin:
 
Domates
 
Yeşil biber
 
1-2 adet kırmızı biber
 
Lavaş ekmeği
 
 
Kıymayı bir kaba alıp, içerisine kuyruk yağını ekleyelim.
 
Ezilmiş sarımsak, pul biber, toz biber ve tuz ilave ederek iyice yoğuralım.
 
Mümkünse buzdolabında biraz dinlendikten sonra, elimizi hafif ıslatarak, şişlere göre parçalara ayıralım.
 
Elimizi ıslatıp, şişe geçirilen ete bastırarak ne ince, ne kalın olmak şartıyla, yayalım.
 
Dilediğiniz şekilde ister mangalda, isterseniz de çöp şişte ya da fırında pişirebilirsiniz.
 
Yanında biber, domates pişirelim. Soğan salatası da olmasa olmazı.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
  
 | 
Adana Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157641 
Gönderme Tarihi: 07.May.2021 
510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuzu kıyma
 
100 gr kuyruk yağı
 
Pul biber
 
Toz biber
 
Tuz
 
1 adet soğan
 
 
Kuyruk Yağını rondo dan ve kıyma makinesinden geçirin.
 
Soğanı alın ve rendeleyin suyu fazla çıkarsa suyunu süzün.
 
Hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırın.
 
Karıştırıp elde ettiğiniz bu harcı 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
 
Şişlerinizi hazırlayın ve ıslatın.
 
Hazırladığınız harçtan alın ve şişe dizin.
 
Fırınınızı 200 derecede ısıtın ve şişlerinizi tepsiye dizin.
 
İsteğe göre şişlerinizin altına biber ve patates koyabilirsiniz.
 
Şişlerinizi 200 derecede pişirin.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158474 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram dana kıyma
 
300 gram kuzu kıyma
 
1 diş sarımsak
 
2 adet soğan
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
 
Soğanları küp küp doğrayıp suyunu süzerek bir kap içerisine alalım.
 
Sarımsakları ezerek soğanla karıştırın.
 
Kuzu ve dana kıymayı karışıma ilave edin.
 
Karabiber, acı biber salçası ve pul biberi karışıma ekleyelim.
 
Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayalım.
 
Harcı dolapta 2 saat dinlendirelim.
 
Fırının ızgara telini kuyruk yağı veya tereyağıyla yağlayın.
 
200 derecede fansız programda fırınınızı ısıtın.
 
Yassı şişlerin üzerine etleri yayarak dizelim.
 
Izgara telinin üzerinde 20-25 dakika pişirdikten sonra yiyelim.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159184 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021 
382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram yağlı kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 adet kırmızı biber
 
2-3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Kıymayı bir kaba alın.
 
Kapya biberini ince ince doğrayıp kıymanın üzerine ilave edin.
 
Soğanı da küçük küpler halinde doğrayıp suyunu süzün ve kaba ekleyin.
 
Üzerine sarımsak ve maydanozu da küçük olacak şekilde doğrayıp ilave edin.
 
En son sıvı yağ, salça ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.
 
Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun.
 
Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.
 
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında güzelce pişirin.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164256 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatma Arslantaş
 
 
1 kilo kadar orta yağlı koyun etinden kıyma
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Bir kilo kıymaya tuz ve bolca pul biber eklendikten sonra iyice yoğrulur. 
 
Kıyma kıvamını alınca birbirini tutunca el ile avuç içi kadar bölünür.
 
Geniş kebap şişine tutturulur.
 
Mangal da altı üstü kızarıncaya kadar kızartılır.
 
Yufka ya da pide ekmeğin içinde yenilir.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167039 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2022 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
½ kg kıyma
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet salçalık biber
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
Acı toz biber (isteğe bağlı)
 
Pul biber (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Yassı şiş
 
 
Kıymayı derin bir kasede toz biber, pul biber, salçalık biber, tuz, sıvı yağ ile birlikte iyice yoğurun. Harcı buzdolabında dinlenmeye bırakın. Yassı şişlere kebap etini eşit bir şekilde yukarıdan aşağıya doğru yerleştirin. Adana kebabı ızgara tavasında ya da elektrikli ızgarada ters yüz ederek pişirin. Adana kebabı lavaş ekmeği üzerinde yanında közlenmiş soğan ve sebzelerle servis yapın. Dilerseniz şişlere biber ve domatesleri de dizerek kebabın yanına garnitür hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179388 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. yağlı kıyma
 
Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 diş sarımsak
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ya da kuyruk yağı)
 
Tuz
 
 
Genişçe kabımızın içine kıymamızı ve tüm baharatlarımızı ekliyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız sarımsaklarımızı ve yağımızı ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Malzemeler birbirine iyice geçinceye kadar yoğurma işlemini gerçekleştiriyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra bir saat buz dolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra çöp şişlerimize şeklini vererek fırına veriyoruz.
 
 
Not: Elektrikli ızgara da pişirebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 23.09.2024
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179393 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuzu kıyma
 
Avuç içi kadar kuyruk yağı
 
1-2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı isteğe bağlı isot
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bütün malzemeleri yoğuruyoruz(benim kuyruk yağım evde vardı ben rondodan geçirip içine koydum yoksa kasaptan alabilirsiniz) yoğurduktan sonra dolapta bekletiyoruz en az 1 saat çıkardıktan sonra ellerimizi ıslata ıslata sislere geçirip tepsiye diziyoruz. 200 derecede pişiriyoruz 10 dk kadar pisince servis yapıyoruz, güzel bir lavaş ve sumaklı soğan salatasıyla.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
  
 | 
Adana Kebap | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180442 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2024 
168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
1 kg orta yağlı kuzu kıyma (dana eti de ekleyebilirsiniz ama orijinal tarif kuzu etidir)
 
100 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı)
 
2 adet kırmızı kapya biber
 
2 diş sarımsak
 
1 büyük kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı acı miktarını ayarlamak için)
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı isot (isteğe bağlı)
 
Şiş (metal veya bambu)
 
 
Kuzu etini, kıyma makinesi veya zırh bıçağı ile incecik kıyın.
 
Kuyruk yağını da aynı şekilde kıyma haline getirin.
 
Eğer kuyruk yağı kullanmıyorsanız, yağ oranını artırmak için biraz daha yağlı bir et tercih edebilirsiniz.
 
Kıymanın içerisine tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber ve isteğe bağlı isot ekleyin.
 
Baharatlar, kebabın lezzetini ortaya çıkaran önemli unsurlardır.
 
Kebabın hafif acı ve baharatlı olması, orijinal lezzetine daha yakın olmasını sağlar.
 
Kırmızı kapya biber ve kuru soğanı incecik doğrayın veya rondodan geçirip kıyma karışımına ekleyin.
 
Tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak kıymayı iyice yoğurun.
 
Hazırladığınız kıymayı, bir süre buzdolabında dinlendirin.
 
Ardından elinizi hafifçe suya batırarak kıymayı şişlere uzun ve ince bir şekilde sarın.
 
Eğer bambu şiş kullanıyorsanız, şişleri önceden suya batırarak nemlendirin ki pişirme sırasında yanmasın.
 
Pişirme işlemi sırasında kebapları sık sık çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
 
Eğer mangal imkanınız yoksa, fırının ızgara bölümünde yüksek ısıda pişirerek de benzer bir lezzet elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |