|
|
Açma Muska Böreği (Kıymalı) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85541
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
350 gram ekstra un
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
3/4 bardak su (150 gram)
2 kahve fincanı suyu alınmış tereyağı (60 gram)
Hamuru yağlamak için:
100 gram yağ
Kıymalı iç:
2 çorba kaşığı yağ
4 adet orta boy ince kıyılmış soğan
Az tuz
250 gram yağsız kıyma, (kuzu veya koyun)
Az karabiber
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
1) Kıymalı içi için küçük bir tencereye yağı Koyup orta ateşte eritiniz ve soğanı ilave ederek kenarlarına bulaştırmadan karıştırarak 3-4 dakika kavurup soğanları öldürünüz.
2) Sonra kıyma ve tuzu ilâve edip, ağır ağır karıştırarak 10 dakika kavurup ateşten alınız.
3) Bir kaba boşaltıp, karabiberi ve maydanozu ilâve ediniz ve soğumaya bırakınız
4) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz.
5) Hamuru 50'şer gramlık 10 eşit parçaya bölüp, her birini yuvarlak bir top gibi yuvarlayınız. Kurumamaları için alt ve üstlerine hafif rafine yağı sürüp, tekrar hafifçe yuvarladıktan sonra, bir tepsiye diziniz ve üzerlerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek 30 dakika dinlendiriniz.
6) Sonra mermerin üzerine iki hamur çıkarıp, her ikisini de 18 santimlik tabak gibi yassıltınız.
7) Hamurun bir tanesinin tam ortasına 20 gram erimemiş yumuşak yağ koyarak, kenarlarına bulaştırmadan yağı yayınız ve üzerine yağsız diğer hamuru kapatarak kenarlarını alttan ve üstten çimdikler gibi sıkıştırınız.
8) Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, rafine yağı ile yağlanmış bir tepsiye diziniz; üzerlerini hafifçe yağlayarak ıslatılıp sıkılmış bir bezle kapatınız ve 30 dakika dinlendiriniz. Sonra, hamur açılmaya hazırdır.
9) Hamuru açınız. Üzerine yağmur yağar gibi elinizle tereyağı serpiniz.
10) Sonra enine ortadan 1 kere kesip, sonra boyuna 5'er santim genişliğinde hamurları kurdela gibi dilimleyiniz.
11) Hamurların uçlarına kıyma iç harcını koyunuz. Hamuru üçgen üçgen yukarıya katlayarak muska şekline getiriniz.
12) Bütün muskaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizip orta hararetli fırında 10 dakika pişirip 1 kişiye 7'şer adet servis yapınız.
|
|
Açma Muska Böreği (Kıymalı) Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|