www.sefabdullahusta.com
 
 
1 kase haşlanmış pirinç
 
200 gr yağsız kuzu kıyma
 
500 gr. çift çekilmiş dana kıyma
 
1 adet soğan
 
1 bağ maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
Bulamak için:
 
Un
 
Yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Dana kıymayı tavaya yağ ilave etmeden suyunu çekinceye kadar kavurun ve soğutun. Soğanları çok küçük yemeklik doğrayın.
 
Ardından tüm malzemeleri bir karıştırma kabında iyice yoğurun.
 
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yassı köfte şekli verip, önce una sonra yumurtaya bulayın ve kızgın derin yağda kızartıp, servis edin.
 
 
 
  
 |