2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Bir kaseye koyduğumuz suyun içinde bekleterek nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlemi iki kere tekrarlarsak daha çıtır oluyorlar. Patatesleri çıkartıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıyoruz. Patatesleri önlü arkalı bu karışıma buluyoruz. Önceden ısıtttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını açıyoruz, patatesleri çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca cipsimiz hazır olmuş demektir.
|