Posta Gazetesi
400 gr. Kıyma
1 su bardağı barbunya
1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kişniş
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Barbunyayı bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Kıymayı tavada, 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Geniş bir fırın kabına, haşlanmış barbunyayı, küp doğranmış sebzeleri, baharatları ve kavrulmuş kıymayı koyun ve iyice karıştırın. Üzerine folyo kapatarak, 180 derecede, 25 - 30 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan 10 dakika önce peyniri serpin.
|