|
|
Acılı Güveç (Aydın) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98881
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2014
5,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
İki adet soğan kuşbaşı doğranır. Dört adet domates dörde bölünür. Orta boy güvece bir sıra et , bir sıra domates ve soğan istif edilir.Üstüne ince doğranmış maydanoz örtülür. Son kalan soğan ve domates yuvarlak doğranarak üzerine döşenir. Soğanların üzerini örtecek kadar su koyulur ve fırına sürülür. Suyunu çekince sıcak su ilave edilerek 2 saat fırında pişirilir. Fırından çıkarınca üstündeki kararmış domates ve soğanları alınır, sıcak servis yapılır. Yörede bu yemeğe patlıcan, sakız kabağı ve patates konularak da yapılır.
|
|
Acılı Güveç (Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri
|
|