1 Su bardağı kuru fasulye
 
2 Tatlı kaşığı acı biber salçası
 
Kaşar peyniri rendesi
 
2 Diş dövülmüş sarımsk
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Pul biber
 
kekik
 
tuz
 
 
Kuru fasulyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça, kekik, sarımsak, zeytinyağı, pul biber, tuz koyup çırpın. Bunların üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş fasulyeyi katıp, püre kıvamına getirin. Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün, üztüne kaşar peyniri rendesi serpip, fırında biraz pişirin. Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Acılı Ezme için tıklayın
 
  
 |