| 
 | 
| Acılı Çorba (Beyşehir Konya) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172050 Gönderme Tarihi: 14.May.2023
 259 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Beyşehir Belediyesi
 
 1 adet tavuk
 2 adet patates
 1 su bardağı mercimek
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 çay bardağı şehriye
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı salça
 
 Tavuk haşlanıp çok ince bir şekilde doğranır. Patates ve mercimek haşlanıp süzgüden geçirilir. Tencereye yağ konur; kızgın yağda un ve pul biber kavrulur. Haşlanan patates, mercimek ve tavuk tencereye atılır. İsteğe göre tavuk suyu veya su ilave edilir. Hepsi pişer ve şehriyeler ilave edilir. Bir miktar kaynatıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |