| 
 
| 
 
 
 | 
 
Açık Sarma | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100804 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 bağ (yarım kilo) kara lahana
 
1 adet soğan
 
2 adet orta boy patates
 
1 su bardağı haşlanmış barbunya
 
Tuz
 
Pul biber
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1,5 litre kadar kaynamış su
 
 
Lahanalar doğranır ve bir kapta yıkanır. Bir tencerede kaynamış suyun içine lahanalar koyulur ve 10 dk kadar haşlanır ve sonra süzülüp bekletilir. Tencereye soğanlar doğranıp koyulur ve margarinde eklenip kavrulur patatesler soyulur ve küp halinde doğranır beş dk. kadar kavrulur sonra haşlanıp süzülen lahanalar ilave edilir, ardından haşlanmış barbunyalar eklenir ve malzemelerin üzerini çok aşmayacak şekilde kaynamış su eklenir tuzu ve pul biberi de eklendikten sonra pişmeye bırakılır ve servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Açık Sarma Tarifleri Pırasa Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |