150 gram kestane unu
100 gram balkabağı
100 gram çiğ krema
30 gram karışık meyve şekerlemesi
3 adet sert acıbadem kurabiyesi
1 adet yumurta
20 gram Toz şeker
70 gram margarin
15 gram Pudra şekeri
1 tutam Tuz
Kestane unu, 250 ml su, 20 gram eritilmiş margarin, yumurta, 20 gram tozşeker ve bir tutam tuzu karıştırın.
30x20 cmlik fırın tepsisine karışımı aktarın. Üzerine eritilmiş yağı gezdirip ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp ılımaya bırakın. Karışımdan 8 adet 6 cmlik kare kesin.
Balkabağını buharda pişirin. Ufalanmış acıbadem kurabiyeleri, doğranmış şekerleme, 15 gram pudraşekeri, 10 ml rom ve çırpılmış çiğ kremayı karıştırın.
Hazırladığınız 6 cmlik kare parçaların 4 adedine kremayı (3 cm kalınlığında) spatulayla sürün. Üzerine kalan kare parçaları yerleştirip hamburgeri hazırlayın.
|